Animasyonla İlgilenenlerin Mutlaka Okuması Gereken Üç Kitap

Animasyonla İlgilenenlerin Okuması Gereken Üç Kitap

Herkese selamlar! Bu yazımızda animasyon filmi nasıl yapılır, animasyon nasıl yapılır, en temelinden animasyon nedir gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz animasyonla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken üç kitabı sizlerle paylaşacağız. Baştan söyleyelim: bu kitapları okumak sizin ufkunuzu açacaktır ancak İngilizce'yi biraz iyi bilmeniz gerekiyor.

The Animator's Survival Kit

animasyonla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken üç kitap

Richard Williams'ın kaleme aldığı bu kitapla animasyonun temellerini atabilirsiniz. İsminden de anlaşılacağı üzeri Animasyoncunun Hayatta Kalma Kiti. Yani bu da demek oluyor ki animasyon işlerine girmeden önce almanız gereken tüm gerekli bilgiler bu kitapta yer alıyor. Ağırlık, zamanlama, hareket sırası ve hayvan animasyonları gibi animasyon dünyası için önemli olan daha birçok temeli bu kitaptan alabilirsiniz.

Cartoon Animation


1944 yılında yayınlanan, Preston Blair tarafından kaleme alınan bu kitap yayınlandığı an itibariyle çizgi film animasyonu işi ile ilgilenmek isteyenlerin ilk adımı olmuştur. Bu kitap sayesinde bir çizgi dizide karakterinizin dinamik hareketini, hareket hali ve dialog halini nasıl eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirebileceğini öğreneceksiniz. Detaylı bir kaynak olması nedeniyle başlangıçta eksiğinizi kapatacaktır. Şunu da ekleyelim: Bu kitabın yazarı olan Preston Blair Disney gibi birçok büyük firmada çalışmıştır.

The Illusion Of Life

Frank Thomas ve Ollie Johnston'un kaleme aldığı bu kitap sadece kitaplığınızda şık duracak bir kitap değil! Şık olmasının yanında kapsamlı anlatımı sizi kendi dünyasına sokmayı başaracaktır. The Illusion Of Life kitabı uzun zamanlarca animasyon dünyası için bir rehber olmayı başarmış bir kitaptır. Hatta o kadar başarılıdır ki Disney stüdyolarında da yerini almıştır. Kitabımız tarihin derinlerine inerek animasyonun nasıl ortaya çıktığını anlatıyor.


Animasyonla İlgilenenlerin Mutlaka Okuması Gereken Üç Kitap Animasyonla İlgilenenlerin Mutlaka Okuması Gereken Üç Kitap Reviewed by Ogulcan Durmaz on Temmuz 14, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.